Annons

Annons

Annons

Valet 2018

Vänsterpartiet nöjda men hade hoppats på mer

Sävsjös Vänsterpartister hade målet att få fler mandat i kommunvalet. Partiet ökar något men får behålla sin enda plats i kommunfullmäktige och trots förhoppningar på mer är partiet nöjda med resultatet.

Kristina Jönsson, Vänsterpartiet Sävsjö

– Vi får gratulera KD till framgångarna! De har gjort ett bra val och det är roligt för dem men vi är också nöjda över att vi inte tappat något utan gjort ett litet plus. Man är alltid sugen på mer men vi är ändå väldigt nöjda, säger Kristina Jönsson, Vänsterpartiets representant i kommunfullmäktige under gångna mandatperioden.

Annons

Annons

Vänsterpartiet ökar med 0,5 procentenheter både i riksdagsvalet och kommunvalet. Man hamnar på 3,2 respektive 3,3 procent i de två valen och även om det inte ger fler mandat tror Kristina Jönsson att Vänsterpartiet kommer att fortsätta så som de gjort under gångna mandatperioden.

– Det fortsätter säkert som tidigare i kommunpolitiken. Det är en liten kommun där vi jobbar tillsammans även om det kan skilja sig i vissa sakfrågor. Men jag tycker att det är ett bra klimat och hoppas samarbetet fortsätter. Vi kommer i alla fall fortsätta ligga på de andra partierna så som vi har gjort tidigare.

På riksnivå har Vänsterpartiet gjort stora framsteg och det är något som Kristina Jönsson också glädjer sig åt.

– Speciellt att vi gått framåt så bra på Höglandet. Det ger oss möjligheter att samarbeta och bli ännu bättre i nästa valrörelse. Det går lättare när man är fler som samarbetar och nu har vi fått till bra partidistrikt här. Jag är jättenöjd!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan