Annons

Annons

Annons

Valet 2018

De har lämnat samtycke till kommunfullmäktige

Tre personer har lämnat samtycke till kandidatur och en har tagit bort sin. Det är ändringarna när valmyndighetens sista datum för att lämna samtycke till kandidatur gått ut inför valet.

De som lämnat samtycke för kandidatur står inte med på valsedlarna men kan skrivas dit för hand om man vill personrösta på dem.

En antal större rikspartier har inte fått in några samtycken till kandidatur i Sävsjö, exempelvis Miljöpartiet och Feministiskt Initiativ. Inte heller de större högerpartierna AFS och NMR har några som samtyckt till kandidatur i kommunen, däremot har Klassiskt Liberala Partiet fått ett samtycke. Det är ett liberalt parti som hittills ställt upp i tre riksdagsval men som inte fått en nämnvärd andel röster.

Annons

Annons

Sverigedemokraterna har fått två samtycken, varav en är Kenneth Larsson som varit med som ersättare i kommunfullmäktige under gångna mandatperiod. I mars i år blev han också ordinarie ledamot men var inte med på partiets röstsedel.

En kandidat är struken från de ursprungliga valsedlarna. Det är Socialdemokraternas kandidat som lämnade sin kandidatur efter facebookskandalen som fick stor uppmärksamhet för snart två veckor sedan.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan