Annons

Annons

Annons

Höglandssjukhuset

Höglandssjukhuset länsbäst i AT-läkarrankning - nia i hela landet

Höglandssjukhusets AT-läkare trivs på sin arbetsplats. Sjukhuset har tagit ett rejält kliv uppåt på SYLF:s årliga rankning. Listas 2018 som landets nionde bästa sjukhus för AT-läkare.

Höglandssjukhuset är en bra arbetsplats för AT-läkare. Tar ett rejält kliv uppåt på årets prestigefyllda SYLF-rankning.

Lagom till valet kommer ett trevligt besked för Höglandssjukhuset.

Det finns goda förutsättningar för en framtida rekrytering av läkare, om vårdpolitikerna på allvar vill se till att akutsjukvården på Höglandet inte bara bevaras, utan även utvecklas.

Annons

Annons

Sveriges Yngre Läkares Förenings årliga rankning brukar få stor uppmärksamhet. Den redovisar hur AT-läkarna ser på det sjukhus de återfinns på under sin allmäntjänstgöring och förmedlar en bild av hur bra man är på olika kliniker att ta hand om sina yngsta läkare.

Gällivare sjukhus och Avesta lasarett är landets bästa sjukhus för AT-läkare 2018. De toppar tillsammans årets SYLF-rankning.

Bäst i länet

Höglandssjukhuset är bäst i länet med en niondeplats på rankningen över totalt 68 akutsjukhus. Värnamo sjukhus ligger på plats 29 och Ryhov på plats 31.

– Alla tre sjukhusen har gjort en förbättring. Att det bästa ligger på nionde plats är roligt för hela regionen, säger Kjell Ivarsson, sjukvårdsdirektör, område kirurgisk vård, i Region Jönköpings län i ett pressmeddelande.

– Resultatet visar att vi är en attraktiv region, vilket stärker framtida kompetensförsörjning.

Bäst i landet

I SYLF:s rankning delredovisas även hur AT-läkarna ser på sin placering på olika kliniker och av den framgår att Höglandssjukhusets psykiatriklinik för andra året i rad får högst betyg i landet.

Eksjökliniken toppar psykiatrirankningen med systersjukhuset i Värnamo på andra plats.

– Det är jätteroligt och viktigt för vår möjlighet att rekrytera läkare i framtiden, säger David Rydin, verksamhetschef på psykiatriska kliniken i Värnamo i ett pressmeddelande.

Annons

Inom psykiatrin på Höglandssjukhuset tror man att det är en genomtänkt struktur och personligt engagemang som gör att kliniken är så populär bland de yngsta läkarna.

LÄS MER: TV: Se het debatt om Höglandssjukhusets framtid med Frisk, Jämting och Nedergaard

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan