Annons

Annons

Annons

Blåljus

Stort pådrag när polisen slog till mot misstänkt biltjuvsliga

Polisen stoppade två lastbilar under tisdagsmorgonen på riksväg 27. Fyra bilar till ett värde av närmare två miljoner hittades i lasten.

– Jag har aldrig sett så många poliser här tidigare, säger ett ögonvittne.

Strax efter klockan sex på tisdagsmorgonen larmades polisen om en stulen bil i Värnamo. Inringaren kunde tack vare bilens stöldskydd och GPS se att bilen färdades söderut längs E4.

Annons

– Ägaren kunde se att bilen rörde på sig trots att motorn var avstängd och kunde ge oss löpande uppgifter, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Annons

Efter ett stort polispådrag under tisdagsmorgonen stoppade polisen en lastbil på riksväg 27 i höjd med Voxtorp, utanför Värnamo. På lastbilens flak återfanns den stulna bilen och ytterligare en stulen bil.

Enligt uppgifter till tidningen ska tillslaget ha föregåtts av en biljakt. Enligt ett vittne tidningen pratat med ska upp emot åtta polisbilar och ett tjugotal poliser varit med i insatsen.

– Jag vet att jag aldrig brukar se så många poliser här innan på det här sättet. De polisbilar vi mötte körde ganska fort, berättar ett ögonvittne, som var på väg till jobbet.

– Sånt här brukar ju polisen inte göra i vanliga fall på en sån här väg. Då görs ju sådana stopp vid Krängsberg.

En annan polispatrull stoppade ytterligare en lastbil i Bor. Där stod två bilar på flaket och båda var anmälda stulna.

– Det var vanliga kapelltäckta lastbilar polisen stoppade. När jag åkte förbi såg jag att det var bilar där inuti, berättar vittnet.

Två män i 20- respektive 30-årsåldern är gripna misstänkta för häleri alternativt grov stöld. Bilarna är beslagtagna för teknisk undersökning. Samtliga fyra bilar var något eller ett par år gamla.

– Det är inte några så kallade lyxbilar, men det totala värdet för det stöldgodset beräknas uppgå till knappt två miljoner kronor, säger Monica Bergsström.

Annons

Annons

Vet du mer? Tipsa oss!

FOTNOT: Artikeln uppdateras.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan