Annons

Annons

Annons

Blåljus

Flera bensinutsläpp i Nässjö – tjuvar borrade hål i tanken

Flera bilar har under måndagen utsatts för skadegörelse och stöld av drivmedel i södra Nässjö.

"Jag har hämtat två bilar i dag och tre i fredags, alla med hål borrade i bensintanken" berättar bilbärgare Peter Westlund.

Räddningstjänsten var under måndagseftermiddagen på plats vid en parkering i stadsdelen Norrboda i Nässjö för att sanera efter utsläpp av drivmedel.

Annons

"Vi har fått lägga dagsplaneringen åt sidan för att hämta bilar, som fått drivmedelstanken genomborrad" säger Peter Westlund på Assistancekåren.

På måndagsmorgonen gjorde räddningstjänsten en utryckning till en parkering vid Sturegatan i Nässjö, nära Brinellgymnasiet, där också flera bilar utsatts för stöld av drivmedel.

Annons

Strax efter 07.00 på måndagsmorgonen larmades polis och räddningstjänst om drivmedelsläckage på en parkeringsplats på Sturegatan i Nässjö. När räddningstjänsten kom dit för att sanera rapporterades det om flera bilar som verkade ha hål i tanken.

– Vi har haft bekymmer med det här sedan förra veckan, det verkar ha blivit en fluga att stjäla bensin i trakten. Som tur är ligger platsen inte i närheten av några brunnar, då kan det bli skador på miljön om det läcker ner, säger Lars-Johan Lantz, yttre befäl vid räddningstjänsten Nässjö.

Initialt rapporterade räddningstjänsten att det rörde sig om minst sju bilar som utsatts på olika håll i Nässjö. Vid halv två-tiden uppdagades ytterligare två läckor, denna gång på en parkering i stadsdelen Norrboda i Nässjö. Flera bilar var där utsatta för stöld av drivmedel.

– Förmodligen är det från nattens bravader. Man har återigen borrat hål i en bensintank, ser det ut som. På andra ställen har man slagit upp låsen, säger yttre befäl vid räddningstjänsten säger Lars-Johan Lantz.

Polis gjorde under morgonen en brottsplatsundersökning och har upprättat två anmälningar om ringa stöld.

Annons

– Totalt tror vi det är tre bilar som är drabbade, men den tredje har kört från platsen. Det ser ut som de har borrat i tankarna, sedan har det läckt ut på vägen, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Polisen har har i nuläget inga spår efter misstänkta gärningsmän, men tar gärna emot tips ifrån allmänheten.

Peter Westlund på Assistancekåren i Nässjö har den senaste tiden bärgat fem personbilar, som alla blivit utsatta för hål i tanken för drivmedel.

– Tre bilar i fredags och två under måndagen har jag varit med om att hämta för transport till verkstad, säger han.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan