Annons

Annons

Annons

Jönköping landsbygd väster

Efter flygkonkursen: Fler avgångar till Stockholm

Text

Nu blir det återigen fler avgångar mellan Jönköping Airport och Bromma. Förutom fler turer på vardagarna blir det nu också möjligt att ta flyget på weekendresan till huvudstaden. – Man börjar mer och mer likna det som vi hade med Nextjet, säger Henrik Älverdal, Marknadschef på Jönköping Airport.

BRA ökar avgångarna till Stockholm. Arkivbild.

När flygbolaget BRA, med en veckas förberedelse, tog över efter Nextjets konkurs i maj minskade antalet avgångar mellan Jönköping och Stockholm. Nu meddelar BRA att de till hösten ökar sina resor.

Annons

Resorna mellan de två flygplatserna sätter igång i september igen efter sommarens uppehåll. Förutom en extra avgång per dag, måndag till fredag, återupptar de även helgturerna med ett flyg som avgår från Jönköping på fredagskvällar och en retur från Stockholm på söndagar.

Annons

Men dessa turer är inte unika för BRA.

– Man börjar mer och mer likna det som vi hade med Nextjet, så nu kan Jönköpingsborna återigen ta en weekend till Stockholm, med flyg, säger Henrik Älverdal, Marknadschef på Jönköping Airport.

Med Nextjet rörde det sig om fem avgångar från Jönköping till Stockholm, varje dag under vardagarna, och när BRA tog över minskade de till två. Men eftersom BRA:s flygplan är större, med 50 sittplatser till skillnad från Nextjets 30 platser, och avgångarna nu ökar till tre om dagen återgår passagerarkapaciteten till samma som tidigare.

– Det låg hela tiden i planen att öka antalet avgångar men eftersom BRA tog över så hastigt var det inte genomförbart till en början, säger Henrik Älverdal.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan