Annons

Annons

Annons

Vetlanda

På måndagstur med Cykelfrämjandet

Text

Efter sommaruppehållet trampade Cykelfrämjandet Vetlanda in höstsäsongen med en måndagstur runt Näsby. Vetlanda-Posten var på plats för att följa med en bit längs vägen.

Cykelfrämjandet Vetlandas ordförande Ingvar Karlsson, iklädd orange väst, var nöjd med uppslutningen efter det långa uppehållet.

Gänget trampar igång höstsäsongens första av elva turer vid 18. Just den här kvällen ska de cykla till Näsby via Ekenässjön.

Efter nästan två månaders uppehåll var många sugna på att trampa igång höstsäsongen med en härlig måndagstur.

Första stoppet för turen var vid Föredadammen. Därefter cyklade gänget vidare mot Ekenässjön.

Annons

Annons

Här går det undan.

Under måndagskvällen var det dags för Cykelfrämjandet Vetlanda att cykla igång hösten med en "Näsbyrunda" efter ett nästan två månaders långt sommaruppehåll. Trots semestertider och ny samlingstid samlades sjutton cykelentusiaster på torget för att cykla till Näsby via Ekenässjön tillsammans. På vägen väntas även fika vid Boo gård.

– Det är ändå bra med tanke på att det är direkt efter det långa uppehållet. I vanliga fall brukar vi vara runt trettio stycken varje gång, berättar Ingvar Karlsson som är ordförande i Cykelfrämjandet Vetlanda.

Aktiva medlemmar

Redan under första turen för i år var 36 stycken med och trampade. Totalt har föreningen uppemot 70 medlemmar varav en övervägande del är aktiva och är med en eller flera gånger under måndags- och torsdagsturerna.

Ingvar Karlsson tror att en anledning till att så många kommer åter är de många olika studiebesöken man gör i och med turerna.

– En av de bästa turerna vi har varit på i år var när vi var vid Kanalbanken i Skede och sedan åt våfflor i hembygdsgården. I maj var vi på en rundtur i Sälleryds handelsträdgård. Det var ett uppskattat studiebesök, säger han.

Annons

Lockande gemenskap

Under hösten väntar många andra spännande utflyktsmål och rundor, såsom till ett hunddagis i Skede och en stadstur i framtidens Vetlanda. Men det är inte de intressanta turerna som är det allra bästa med att vara med i Cykelfrämjandet tycker Carina Karlsson och Majken Palm, som är två utav föreningens uppåt 70 medlemmar.

– Det bästa är att man vet att turerna blir av oavsett. På så sätt har man alltid något att se fram emot, säger Carina Karlsson.

– Jag uppskattar den sociala biten. Att cykla är något som passar för alla eftersom man kan anpassa det efter sin egen förmåga, förklarar Majken Palm.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan