Annons

Annons

Annons

Nässjö

Fyra års fängelsestraff omprövat

Text

Tidigare i år dömdes en man i 50-årsåldern i Nässjö kommun till flera års fängelse för grovt narkotikabrott. Mannen överklagade till hovrätten – som nu fattat sitt beslut.

Det var i maj som en man hemmahörande i Nässjö kommun dömdes till fyra år och åtta månaders fängelse av Eksjö tingsrätt. Polisen kunde gripa mannen efter tips om hantering av en större mängd narkotika i form av MDMA och amfetamin.

Mannen, som är i 50-årsåldern, förnekade all anknytning till lokalen där preparaten hittades. Tingsrätten gick dock på åklagarens linje och dömde honom för grovt narkotikabrott och narkotikabrott av normalgraden, samt hot mot tjänsteman då han hotat en anställd på häktet i Jönköping.

Annons

Annons

Vittnen hördes på nytt

Han valde att överklaga domen för grovt narkotikabrott och narkotikabrott. Göta hovrätt har på mannens begäran hört flera vittnen på nytt men väljer att fastställa tingsrättens domslut.

Enligt hovrätten styrker vittnenas uppgifter att mannen innehaft och förvarat den narkotika som hittades i lokalen, samt i hans bostad.

"Inget i utredningen tyder på att narkotikan i lägenheten innehafts av någon annan än (mannen)", står det i hovrättens dom.

Analyser av narkotikan på de olika ställena visar dessutom att den kommer från samma tillverkningssats. Därmed avslås mannens överklagan och fängelsestraffet förblir fyra år och åtta månader.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan