Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Holsbybrunn

Det spökade på sommarveckan

Under sommarveckan i Holsby fick barnen prova många olika aktiviteter. Idrottsläraren Elin Svensson och mellanstadieläraren Christer Hultman höll i trådarna.

Annons

Förra veckan var det åter igen dags för sommarveckan på Holsby skola. Lediga mellanstadieelever fick prova på alltifrån paddling till textiltryck.

– Jämfört med vanliga skoldagar får man mötas under helt andra förhållanden, säger läraren Christer Hultman. Det stora plusset är att man får en bättre relation till eleverna.

I år kunde de välja på fyra olika aktiviteter: utflykter, annorlunda bollsporter, paddling och fiske samt göra egna t-shirts.

Dessa aktiviteter pågick halva dagarna och resten av tiden blandades grupperna för att hitta på saker i skogen. Inspirationen kommer från äventyrsprogrammet Wild Kids på TV.

Annons

Annons

"Vi var hos Fackelbärarna i Holsby å provade det populära spelet gagaball. De har en egen gagarink", berättar idrottsläraren Elin Svensson. Gagaball är en variant av spökboll eller jägarboll där man ska bli undvika att bli träffad.

En av dagarna fick de som ville även sova över och då ordnande lärarna med spökrunda.

– Några blev rädda och klarade inte av hela rundan, säger Christer Hultman med ett skratt.

Totalt deltog runt 95 elever från årskurs tre till sex.

– Inställningen från både elever och lärare har varit väldigt positiv, fortsätter Christer Hultman. Men det är klart att vädret också gör sitt till.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy