Annons

Annons

Annons

Annons

Nässjö Centrum

Rivalen värvar från Nässjö

Text: 

Wetterbygden Stars, som till hösten spelar i basketligan, har gjort klart med sitt första nyförvärv inför kommande säsong.

Man plockar nyförvärvet från rivalen Nässjö.

Jonathan Peleg lämnar Nässjö för spel i Wetterbygden.

Senast Jonathan Peleg representerade Wetterbygden Stars var säsongen 2015–2016 när han dubblerade med spel i både Nässjö Basket och Wetterbygden Stars. Nu står det alltså klart att han lämnar Höglandet och Nässjö för att ta hela sin defensiva repertoar, och all sin speed, de dryga fem milen nordväst för spel i liganykomlingen, Wetterbygden Stars.

Annons

Annons

Med rötterna i Göteborg har 24-åringen gjort sig ett namn som något av en defensiv stopper. Peleg har också gjort sig känd som en av de snabbaste spelarna i Svenska Basketligan.

– Vi är extremt exalterade över att lyckats knyta Jonathan till oss. Vi tror att det finns en uppsida på Jonathan där han, kanske lite orättvist, förknippats under åren med att enbart vara en försvarsorienterad basketspelare. Det råder inga tveksamheter om att han kommer ha en viktig roll i försvarsarbetet även hos oss, men vi tror som sagt att det även finns en offensiv uppsida hos honom som vi hoppas ska få blomstra i en ny miljö, säger Wetterbygdens sportchef Dennis Aulander.

– Sammantaget känns värvningen av Jonathan Peleg lite av en jackpot, en spelare som kommer med erfarenhet av SBL och som dessutom känner vår organisation och dess individer väl.

Jonathan Peleg befinner sig på basketläger i Skåne och guarden är glad, förväntansfull och upprymd över klubbytet.

–Jag kände att jag var i behov av den här förändringen i min karriär för att inte stagnera och när väl Wetterbygden hörde av sig så kändes det både roligt och stimulerande. Jag ser väldigt mycket fram emot att representera Wetterbygden Stars och är övertygad om att jag kan bidra med tufft försvarsspel och ett snabbt anfallsspel, säger Jonathan Peleg.

Annons

Annons

Till toppen av sidan