Annons

Annons

Annons

Hörle/Rusken

SMHI:s besked: Värmen stannar – men nu kommer regnet

Det har knappt regnat alls på flera veckor. Nu kommer SMHI med nya rapporter. På måndag kan det bli blött på flera håll i Jönköpings län.

Under söndagen och måndagen kan det komma en del regnskurar på sina håll.

Maj månad slår flera rekord vad gäller temperaturer. Dessutom har det knappt regnat alls och det råder eldningsförbud i naturen.

– Och då har det handlat om någon enstaka millimeter. Det är bara någon gång som det har kommit mycket regn, säger Lovisa Andersson, meteorolog på SMHI.

Annons

Annons

För den som gillar värme finns det ingen anledning att oroa sig. Under hela helgen väntas det vara högsommartemperaturer på 25-30 grader.

– Där emot så drar det in en del moln. Det kommer fortfarande att vara varmt, men inte lika klart väder som tidigare under veckan.

I början av nästa vecka ser det ut att bli en del nederbörd på sina håll.

– Det är nästan så att man får säga att äntligen kommer det lite regn. Det behövs verkligen. Det finns en del skurar under måndagen med i prognosen för Jönköping under söndag kväll och måndagen, men det är oklart exakt var och hur mycket det kommer regna. Samtidigt blir det något svalare, runt 20 grader.

Det ser dock ut som att regnet stannar tillfälligt, redan på tisdagen väntas solen titta fram igen och temperaturen sticka upp till runt 23 grader.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan