Annons

Annons

Annons

Mellangården/Östersand

Dömd för mordbrand överklagar

Text

Den mordbrandsdömde Vetlandabon har överklagat Eksjö tingsrätts dom. Som tidigare nekar han till att ha anlagt storbranden på Vitalagatan i februari.

Vetlandabon som dömts till ett långt fängelsestraff för mordbrand efter storbranden på Vitalagatan i Vetlanda har överklagat tingsrättens dom.

Vetlandabon i 35-årsåldern yrkar i första hand att Göta hovrätt helt ogillar åtalet för grov mordbrand och att straffet för de övriga brott han dömts för blir ett kortare fängelsestraff.

Annons

Om inte Göta hovrätt delar hans uppfattning i skuldfrågan vill han i andra hand att gärningen ska bedömas som ett brott av normalgraden och att straffet i linje med det kortas väsentligt.

Annons

I vilket fall som helst yrkar han på strafflindring.

Fortsätter neka

Mannen dömdes till sex år och sex månaders fängelse för främst grov mordbrand men också för annan brottslighet.

Han har konsekvent under hela processen förnekat att han anlagt branden som totalförstörde fastigheten på Vitalagatan i Vetlanda.

Kritiserar tingsrätten

I sitt överklagande framhåller mannen att det saknas vittnen till den påstådda gärningen. Han lyfter också fram att det saknas teknisk bevisning som binder honom till gärningen.

Vetlandabon tycker inte att det bevis som därefter återstår för åklagaren räcker för en fällande dom. Han menar därför att Eksjö tingsrätt värderat bevisningen felaktigt.

Vetlandabon ska inställa sig personligen i hovrätten när hans mål prövas men åberopar i nuläget ingen annan, egen bevisning utöver de uppgifter han tidigare lämnat.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan