Annons

Annons

Annons

Bodafors landsbygd

Moelven varslar i Sandsjöfors

Moelven Byggmodul AB i Sandsjöfors varslar 24 anställda om uppsägningar på grund av arbetsbrist.

Johan Samuelsson, VD för Moelven Byggmodul AB, informerar om att företaget tvingas varsla 24 av 96 anställda vid fabriken i Sandsjöfors.

Det är på grund av "fortsatt minskad efterfrågan på byggmarknaden" som Moelven ByggModul AB i Sandsjöfors idag har varslat 24 personer om uppsägning.

Medarbetarna mottog informationen i måndags eftermiddag enligt ett pressmeddelande från företaget.

Annons

Annons

– Jag känner oerhört för vår personal i Sandsjöfors med omnejd, där vi är en betydande arbetsgivare. Speciellt tråkigt är det när vi satsat så hårt under några år, bland annat via investeringar. Vi har nyanställt många duktiga medarbetare som vi nu tvingas varsla, säger Johan Samuelsson, VD för Moelven Byggmodul AB.

Fackliga förhandlingar inleds omgående

MBL-förhandlingar ska inledas omgående med de fackliga parterna.

– Ambitionen är att hantera processen så skyndsamt som möjligt med hänsyn till de som eventuellt kan komma att beröras, uppger Samuelsson.

Idag arbetar 96 personer vid anläggningen i Sandsjöfors.

Den minskade efterfrågan märks generellt för samtliga av Moelven Byggmoduls produkter, skriver företaget i sitt meddelande.

– Tyvärr måste vi agera för att reducera bemanningen i Sandsjöfors till en nivå som vi har sysselsättning till, säger Johan Samuelsson.

Bedömer nedgången som kortvarig

Han räknar dock med att den minskade efterfrågan inte blir långvarig.

– Det finns en stor mängd projekt att jobba med. Men flera projekt är försenade på grund av bygglovshantering, vilket tvingar oss anpassa kapaciteten under en tid. Vi vet vi är duktiga på skolor, förskolor och bostäder, vilket gör att vi ska klara av att kunna växla upp igen vid en bättre marknadssituation, anser Johan Samuelsson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan