Annons

Annons

Annons

Nextjet i konkurs – samtliga flygningar ställs in

Text

Idag onsdag, ställer Nextjet AB och Nextjet Sverige AB, som är det enda flygbolag som flyger sträckan Jönköping - Stockholm, in sina betalningar och ansöker om konkurs. Samtliga flygningar från och med klockan 13:00 har ställts in.

Idag onsdag, ställer Nextjet AB och Nextjet Sverige AB, som är det enda flygbolag som flyger sträckan Jönköping - Stockholm, in sina betalningar och ansöker om konkurs.

Samtliga flygningar ställs in och det går inte längre att boka biljetter och det är heller inte någon idé för passagerare att ta sig ut till respektive avreseflygplats. Den som har en bokad resa rekommenderas att ta kontakt med sin resebyrå eller kortutgivare för vidare hantering. Nextjets kundtjänst kommer att hålla stängt tills vidare, skriver Nextjet i ett pressmeddelande.

Annons

–Det är djupt beklagligt att styrelsen tvingats ta detta beslut. Speciellt för våra passagerare som direkt drabbas av detta och för vår personal, men också för våra leverantörer och samarbetspartners. Vi har gjort allt som står i vår makt för att hitta en lösning, men tyvärr inte lyckats. Det som nu sker är att en konkursförvaltare ska utses som kommer att ta beslut om bolagens framtid säger vd Magnus Ivarsson.

Annons

"Väldigt olyckligt"

Rony Forsberg, vd på Jönköping Airport, har nyss fått beskedet när JP når honom vid 13-tiden och håller just på att sätta sig in i händelsen.

– Vi har fått samma meddelande som ni, det är bara minuter gammalt. Vi vet just nu ingenting men risken är stor att det blir ett antal inställda flyg vilket är väldigt olyckligt, säger han.

Nextjet är det bolag som trafikerar linjen Jönköping - Arlanda, med 23 avgångar i veckan. Flygbolaget trafikerar även flera andra sträckor inom Sverige och Norden.

– Det är klart detta får tråkiga konsekvenser, säger Rony Forsberg.

Är hoppfull

Vid 17-tiden berättar Rony Forsberg att det nu pågår diskussioner med tre alternativa flygbolag.

– Jönköping är en intressant destination så jag är hoppfull när det gäller att hitta andra lösningar för trafiken, säger han.

Samtidigt avvaktar Jönköping Airport besked från konkursförvaltaren om Nextjets möjliga framtid och flighterna är fortsatt inställda.

LÄS MER: Efter alla turer – Flyglinjen mellan Jönköping och Stockholm blir kvar

Annons

LÄS MER: Jönköping Airport vill rädda Stockholmslinjen

LÄS MER: Flyget mellan Jönköping och Stockholm stoppas

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan