Annons

Annons

Annons

Fotboll

"Det är en fullständig skandal"

Text

Är det bra eller dåligt att inte ha tabeller för barn under tolv år?

Under publiceringen av vår artikelserie Ett år efter tabellstoppet är det många av er läsare som tyckt och tänkt i detta något kontroversiella ämne.

Här är några av era kommentarer.

Läsarna tycker och tänker en hel del kring beslutet att ta bort tabeller och resultatredovisning för barn och ungdomar.

"Fullständig jävla skandal att man inte "får" vinna längre."

"Som domare i innebandy tycker jag det är riktigt bra att inte ha resultattabeller i tidig ålder. Det blir mycket roligare för de mindre när det inte har det så tävlingsinriktat. De spelar väl sin sport för att ha roligt?"

Annons

Annons

"Barnen vet hur man beter sig och tävlar. Det är tränare/föräldrar som behöver bete sig. Korkad idé att ta bort resultat då det är det ända barn lär sig överallt annars. I idol/Melodifestivalen vinner mest röster. Eller hästhoppning riv inga hinder och tidsnabbast så vinner du. Bara i fotbollen/ishockey som föräldrar/tränare ofta inte kan bete sig."

"Mycket bra att detta diskuteras. Jag tror det beror på oss vuxna om vad vi förmedlar till ungdomarna tävlingshetsen kommer ifrån alla vuxna barnen tar det oftast med en klackspark det viktigaste är att ungdomarna har roligt när de utövar sin fritidssysselsättning." ‬

"Något som är relativt vanligt i Småland är att lagen som är lite bättre än andra vid samma ålder väljer att spela mot de som är äldre, för att få tuffare motstånd. Men om en mindre bra spelare inte orkar spela hela matchen, är det toppning då att byta ut denne mot en som orkar spela och som dessutom är bättre?"

Jag är inte 100 på vad jag tycker om tabeller eller inte. Men kvittot skall inte ses genom en vinst. Kvittot ser man i spelet. Man kan förlora och fortfarande spela bra. Kvittot kommer väl genom att det i längden ger resultat genom att man behåller spelare längre och att de blir duktiga spelare när de blir äldre? En seger nu säger inte så mycket. Ständiga utsparkar från målvakt till topp, toppen gör mål. Matchen vinns. Är det ett kvitto på att man gör något bra? Eller hur går det när man börjar med offside? Vinner man fortfarande matcherna? Dock tycker jag att borttagande av tabeller kunde ha haft en övergångsperiod. De som redan börjat med tabell hade kunnat få fortsätta.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan