Annons

Annons

Annons

Ekmarksberg

Världsmästare kom till fullmäktige

Text

Grattis igen, bandyvärldsmästarna Pernilla Elardt, Matilda Svenler och Frida Erlandsson! På måndagskvällen uppmärksammades deras skicklighet av Tranås politiker.

Bandyvärldsmästarna Matilda Svenler och Pernilla Elardt fick på måndagskvällen blommor och glasplakett av Tranås kommunfullmäktige.

Trion var med och vann VM-guld i bandy tidigare i år, i kinesiska Chengde. På måndagen kom två av dem, Matilda och Pernilla, till Tranås stadshus för att motta utmärkelser från kommunfullmäktige.

Annons

– Kul att bli uppmärksammad av politikerna, det var inget vi hade räknat med, säger de.

Annons

Häftig resa

Sverige vann guldet efter att ha besegrat Ryssland i finalen med 1-0. Frida Erlandsson var lagkapten i landslaget och Matilda Svenler utsågs till VM-turneringens mest värdefulla spelare. Pernilla Elardt var en av två målvakter i truppen och de minns Kinaresan som något alldeles speciellt.

– Det var en häftigt att besöka Kina och se muren. Däremot var det ju dåliga förhållanden under tävlingarna. Men så här ett tag efteråt kan man skratta åt det, säger de.

Flera guld

23-åriga forwarden Matilda Svenler är fostrad i Tranås Bois. Förra säsongen spelade hon i Kareby och har även spelat i Skirö och AIK. Hon har två VM-guld och utsågs till turneringens mest värdefulla spelare under VM 2018. 26-åriga Pernilla Elardt är från Nässjö men bor i Tranås. Hon har spelat i Skirö, IFK Nässjö, Sandviken och Tranås Bois och har tre VM-guld. 29-åriga Frida Erlandsson är fostrad i Tranås Bois. Hon bor numera i Stockholm och spelar för AIK sedan säsongen 08/09. Erlandsson har sex VM-guld och har varit landslagets lagkapten under de tre senaste VM-turneringarna.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan