Annons

Annons

Annons

Sävsjö

Sävsjöpartierna presenterar sina vallistor

De flesta av de politiska partierna som ställer upp i kommunalvalet i höst har nu presenterat sina vallistor. Centern och Kristdemokraterna behåller sina toppkandidater från förra valet även denna gång men i övriga partier har det skett en del omkastningar.

Kristdemokraterna och Centerpartiet har tre områdesspecifika listor. Alla Kristdemokraternas listor toppas av kommunalrådet Stefan Gustafsson medan Centerns listor toppas av tre olika kandidater, där Sten-Åke Claesson och Christer Sandström fortsätter toppa varsin lista medan Johan Brogård lämnat sin plats till Anette Gustafsson.

För Moderaterna är det ett nytt namn i toppen, Alexandra Wikström Kelemen har varit ordförande sedan en tid tillbaka och toppar nu även vallistan. Även Vänsterpartiet och Socialdemokraterna byter förstanamn. Kristina Jönsson (V), som suttit på partiets enda mandat i fullmäktige, låter Stefan Furst ta över förstaplatsen och Susanne Sjögren tar över i toppen för Socialdemokraterna.

Annons

Annons

Vänsterpartiets Kristina Jönsson lämnar topplatsen till Stefan Furst.

Liberalerna och Landsbygdspartiet Oberoende hoppas på att komma in i kommunfullmäktige, deras listor toppas av Peter Grahn för Liberalerna och före detta Liberalen Mikael Sterner för Landsbygdspartiets.

Sverigedemokraterna har inte presenterat någon vallista.

Sävsjöpartiernas vallistor

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan