Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

De spelar på Museigården i sommar

Text: 

Ett brett och blandat utbud. Så beskriver Thomas Hanzén, kulturchef i Eksjö, artistrepertoaren som ska locka folkmassor till Museigården i sommar. Bland artisterna hittar vi kända Cajsa-Stina och klassiska The Spotnicks, men även lokala bidrag kommer att stå på scenen i sommar.

Thomas Hanzén, kulturchef i kommunen, berättar om artisterna som ska spela på Musiegården i sommar.

Under onsdagen offentliggjordes vilka artister som ska uppträda på Musiegårdens scen i sommar. Och det blir en mix av mer kända celebriteter tillsammans med lokala "stjärnor".

Bland annat inleds sommarfesterna med Eksjös tjejband, Black Diamonds, som satt avtryck ordentligt de senaste åren med både sina egna rocklåtar och covers av flera kända hårdrocksband.

– Dels är det kul att bjuda på ett Eksjöband och inte inte minst ett tjejband. De har även varit på radion och spelat lite överallt, det här kommer att bli riktigt bra, säger Thomas Hanzén, kulturchef i kommunen, inför museigårdsdebuten 3 juli.

Annons

Annons

En bild på populära gitarrbandet The Spotnicks från 1966.

Lika mycket ös kan vi räkna med veckan efter då klassiska The Spotnicks gästar Eksjö. Ett band som funnits sedan 1961.

– De slog ju igenom genom när de fick låna de här rymdkläderna som Povel Ramel skulle ha till sina knäppupp-revyer. De spelade sedan in en LP 1962 som hette karusell och blev sedan kända i hela Europa, berättar Hanzén.

Cajsa-Stina Åkerström kommer tillbaka till Eksjö och spelar.

Cajsa-Stina tillbaka

Veckan efter, den 17 juli, blir det en kär återkomst genom Cajsa-Stina Åkerström som uppträdde på gården 2013, däremellan har visdrottningen spelat på Eksjö stadsfest 2016.

– Hon bjuder verkligen på sommarlåtar och det passar väldigt bra i den här miljön, säger Hanzén.

"Jag känner mig väldigt nöjd med det här utbudet", säger Thomas Hanzén.

Återkomst blir det även för jazzbandet The Eminent East Coast Dixie Stompers som gästat Musiegården de senaste åren. Däremellan blir det på sedvanligt vis flera allsångskvällar på torsdagarna med Dragspelsklubben Knekten.

Annons

Ny logga

Budgetmässigt, ligger det lite lägre i år?

Annons

– Det stämmer, men jag tycker inte det påverkat speciellt mycket. Förra året hade vi även ett set i augusti. Men det händer ändå så mycket under den här tiden i Eksjö och ibland kan det bli för mycket. Jag känner mig väldigt nöjd med det här utbudet, säger Hanzén.

Nytt för i sommar är att konserterna tidigareläggs en halvtimme för att inte krocka med Allsång på Skansen. Förköpsbiljetter finns ute för försäljning från 1 juni och Musik på Museiegården stoltserar även med en ny logga, producerad av Minna Lindell, på kommunen.

Annons

Annons

Till toppen av sidan