Annons

Annons

Annons

Kistegård

Stort intresse för Beata Söderbergs musik: "Påminner lite om Buenos Aires"

Text

Argentinska toner bjöd upp Sävsjö till tango under torsdagskvällen då Beata Söderberg Tangokvartett berikade kulturhuset.

NÄSSJÖ

Beata Söderberg Tangokvartett besökte Sävsjö kulturhus under torsdagskvällen och bjöd på charmant tango.

Annons

Annons

På en klubb i New York föll musikstudenten Beata Söderberg från Linköping för argentinsk tango. Hon började komponera egen tangomusik och har nu turnerat och spelat på flera festivaler i Europa, USA och Argentina.

Tillsammans med sin Argentinska orkester hon upptäckte i Buenos Aires uppträdde hon i Sävsjö kulturhus under torsdagskvällen.

– Sävsjö har ett fantastiskt fint kulturhus, det påminner lite om Buenos Aires. Det känns som en riktig teater med tung, röd sammet, förklarar Beata Söderberg.

I kvartetten ingår Cristian Zárate och Roberto Tormo från Argentina, samt bandoneonisten Mikael Augustsson. Han minns tillbaka på när han besökte Sävsjö för många år sedan med den nu bortgångne artisten Barbro Lill-Babs Svensson.

– Hon var lika fantastisk som alla säger att hon var, ler han.

Skrivit musiken själv

Under kvällen bjöd gruppen på modern tango, med större delen av musiken skriven av Beata Söderberg själv. I musiken fanns även cello med, ett inslag som Beata berättar inte är så vanligt.

– Men vi kör även lite mer traditionell tango med låtar av mina bandmedlemmar, säger hon.

Drog mycket publik

Konserten arrangerades av Smålands Musik och Teater och tangokvartetten kommer de kommande veckorna att besöka fler orter på höglandet.

Till konserten kom nära hundra människor, och föreståndare för kulturhuset Anna-Karin Rostedt berättar att evenemang av Smot brukar locka bra med publik i Sävsjö.

– Vi brukar dra mest publik av alla på hela Höglandet, berättar hon.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan