Annons

Annons

Annons

Vetlanda

21-åring godkänner dom

Text

I fredags skickades en överklagan in till Högsta domstolen. Nu har överklagan tagits tillbaka.

Det blir ingen överklagan till Högsta Domstolen. 21-åringen har godtagit domen från Göta hovrätt den 23 februari i år, vilket innebär två års fängelse.

Det var den 23 februari i år som Göta hovrätt fastställde domen mot en 21-årig man från Vetlanda som dömts till två års fängelse för bland annat grovt vållande till en kvinnas död.

Annons

21-åringen har erkänt att det var han som körde bilen en höstdag 2016 och körde av vägen vid Tångerda. En ung kvinna från Vetlanda dog i olyckan och en annan man skadades allvarligt.

Annons

Fastställde dom

Utöver grovt vållande till annans död dömdes mannen också till grovt vållande till kroppsskada, olovlig körning samt rattfylleri. Hovrätten fann inget skäl att ändra valet av påföljden och fängelsestraffets längd.

I fredags, en månad efter hovrättens dom, överklagade 21-åringen via sin advokat Uno Karlsson hovrättens dom till Högsta domstolen. Mannen yrkar att Högsta domstolen ogillar åtalet för vållande till annans död, grovt brott, och vållande till kroppsskada, grovt brott, samt utdömer en icke frihetsberövande påföljd.

På måndagen togs överklagan tillbaka.

– Det har skett ett missförstånd. Överklagan återkallades omedelbart, säger 21-åringens advokat Uno Karlsson.

– Min klient godtar hovrättens dom, säger han.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan